Πληροφορίες παράδοσης - Τρόποι & Όροι Αποστολής

• Το Φακόρυζο συνεργάζεται με εταιρείες ταχυμεταφορών και διανομών για την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των προϊόντων σας.
• Σαν βασικό μεταφορέα έχουμε επιλέξει την ACS. Ενναλακτικά για επαρχία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταφορική εταιρεία της προτίμησής σας.
• Για το κόστος και το χρόνο παράδοσης θα γίνει τηλεφωνική ενημέρωση από εμάς μετά από επικοινωνία με την μεταφορική της προτίμησής σας.
• Εφόσον τα προϊόντα βρίσκονται σε απόθεμα, η παραγγελία θα σας παραδοθεί εντός 1 έως 3 εργάσιμων ημερών για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
• Τα προϊόντα ταξιδεύουν με κίνδυνο του πελάτη και δεν ευθυνόμαστε για τυχόν ζημιά στη συσκευασία ή απώλεια από την μεταφορική ή courier εταιρεία.
• Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν εσάς και συμπεριλαμβάνονται ξεχωριστά στην παραγγελίας σας.
• Για το ακριβές κόστος των μεταφορικών (στις παραγγελίες εκτός Αττικής) σας ενημερώνει το σύστημα πριν από την τελική ολοκλήρωση της παραγγελίας.
• Το κόστος υπολογίζεται με βάση τον ισχύοντα τιμοκατάλογο της ACS που είναι αναρτημένος και στο επίσημο site της.
• Η αποστολή των προϊόντων σας μπορεί να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας (απεργίες, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έλλειψη αποθέματος). Σε μια τέτοια περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα www.tofakoryzo.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας, άμεσα, για περαιτέρω συνεννόηση.
• Οι παραγγελίες εντός Αττικής και με αξία κάτω από 30,00 € μπορούν, εκτός από παραλαβή από το κατάστημά μας, να σας παραδοθούν από εμάς με κόστος μεταφοράς 3,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α).
• Για παραγγελίες εντός Αττικής και με αξία πάνω από 30,00 € εκτός από την παραλαβή από το κατάστημά μας, μπορούν να γίνουν με δωρεάν χρέωση παράδοσης από εμάς.
• Όλες οι παραγγελίες που παραδίδονται εντός Αττικής είναι πληρωμή με την παράδοση.
• Οι παραγγελίες εκτός Αττικής θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί με κατάθεση στον Τραπεζικό λογαριασμό μας πριν την αποστολή των προϊόντων.
• Παραγγελίες εκτός Αττικής που δεν έχουν εξοφληθεί εντός 3 ημερών από την αποστολή της παραγγελίας θα θεωρούνται άκυρες και μη εκτελέσιμες.
• Ο παραπάνω χρόνος παράδοσης προϊόντων ξεκινάει μετά από την εμφάνιση της πληρωμής σας από την τράπεζά μας.
Κατηγορίες

ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ No 1 ΞΑΝΘΙΑ ΧΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΣ. 2019

ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ No 1 ΞΑΝΘΙΑ ΧΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΣ. 2019
Κατασκευαστής: ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Κωδικός Προϊόντος: 41005
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 6,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 5,31€
Ποσότητα:  
   - Ή -   
Τρόποι Πληρωμής: Μετρητοίς | Τραπεζική Κατάθεση | Κάρτες...

ΤΙΜΗ ΚΙΛΟ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2019 Νο 1

Η θρεπτική αξία των σταφίδων

Μίαρη Γιώτα Διατροφολόγος Διαιτολόγος

Σταφίδες ξανθές ή σταφίδες μαύρες; Η αλήθεια είναι πως όποιο είδος από τα δυο και αν επιλέξετε, το όφελος για τον οργανισμό είναι το ίδιο. Η διαφορά μεταξύ της ξανθής και της μαύρης σταφίδας είναι τόσο χρωματική όσο και γευστική. Η μεν μαύρη σταφίδα είναι μικρού μεγέθους και καλλιεργείται στην Πελοπόννησο και τα Ιόνια νησιά, η δε ξανθή η οποία ονομάζεται και  «σουλτανίνα» είναι μεγαλύτερου μεγέθους και καλλιεργείται στο νομό Ηρακλείου και Κορίνθου. Η ποικιλία σουλτανίνα, πήρε το όνομά της από την περιοχή προέλευσής της, δηλαδή το «Σουλτανιέ» του Ιράν, η οποία εισήχθηκε στην Ελλάδα από τους Μικρασιάτες.

 

Η σπουδαιότητα της σταφίδας ως εμπορικό προϊόν φαίνεται πως έχει ρίζες από την αρχαιότητα, όπου χρησιμοποιούνταν ως μέσο ανταλλαγής για την αγορά ενός σκλάβου, καθώς επίσης, προσφερόταν ως επιβράβευση και ως θεραπεία σε διάφορες ασθένειες.

Η σταφίδα δεν είναι παρά η αποξηραμένη μορφή του σταφυλιού, και αν και συχνά συγκαταλέγεται στους ξηρούς καρπούς, ωστόσο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Καλλιεργείται τους καλοκαιρινούς μήνες, και οι καλύτερες είναι αυτές οι οποίες αποξηραίνονται φυσικά πάνω στο κλήμα. Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους είναι απλώνοντάς τες κάτω στο έδαφος και γυρίζοντάς τες κάθε 7 με 10 μέρες για περίπου 3 εβδομάδες. Παρόλα αυτά υπάρχουν και πιο σύγχρονες μέθοδοι για την παραγωγή τους, όπου η συγκομιδή τους γίνεται με μηχανήματα κάτω από υπόστεγα. Η αποξήρανσή τους μπορεί να γίνεται παραδοσιακά με τον ήλιο αλλά και με βύθισή τους στο καυτό νερό ή με αφυδάτωση.

Η θετική τους δράση στην υγεία μας, έγκειται στο γεγονός ότι περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, κάλιο, σελήνιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. 

Αναλυτικότερα

  • Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προστατεύουν τα κύτταρα από τον εκφυλισμό που επιφέρουν οι φυσιολογικές διαδικασίες της οξείδωσης που οδηγούν στη γήρανση και τελικά στο θάνατο.
  • Οι φυτικές ίνες, που υπάρχουν στις σταφίδες βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα, καθώς επίσης βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του ορθού.
  • Ο σίδηρος που περιέχουν σε φυτική μορφή, βοηθά στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας.
  • Το κάλιο είναι ένα μέταλλο το οποίο ρυθμίζει τα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό με αποτέλεσμα να μειώνονται τα συμπτώματα των κατακρατήσεων καθώς επίσης συμβάλλει και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σημαντικές για πολλές βασικές λειτουργίες του οργανισμού μας, όπως για τον μεταβολισμό, την παραγωγή ενέργειας, την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων καθώς επίσης συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και της διάθεσης.
  • Η βιταμίνη Α, είναι σημαντική για την όραση, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή καθώς εξυπηρετώντας και άλλες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα.
  • Το σελήνιο, είναι ένα ιχνοστοιχείο το οποίο ο οργανισμός μας το χρειάζεται σε μικρές ποσότητες. Αυτό όταν εισέλθει στον οργανισμό συνδέεται με τις πρωτεΐνες και σχηματίζει τις σεληνιοπρωτείνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν από καρκίνο και καρδιαγγειακές παθήσεις, ρυθμίζουν τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα και συμβάλλουν και στην άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι σταφίδες έχουν και αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη τερηδόνας, ουλίτιδας και οδοντικής πλάκας.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες ώστε να εντάξετε τις σταφίδες στη διατροφή σας:

  • Στο πρωινό σας γεύμα, σε 1 ποτήρι γάλα, προσθέστε δημητριακά ολικής άλεσης ή βρώμη και μία κουταλιά της σούπας σταφίδες, συμπληρώνοντας με 1 φρούτο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με γιαούρτι αντί για γάλα προσθέτοντας επιπλέον και 1 κουταλιά μέλι ή και ανάλατους τριμμένους ξηρούς καρπούς.
  • Συνοδεύστε το ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι, θα σας δώσει ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πολύ θρεπτικό γεύμα.
  • Προσθέστε στη γέμιση των κρεάτων σας, και στις σαλάτες σας σταφίδες και ανάλατους ξηρούς καρπούς, προσδίδοντας αισθητική πανδαισία και ωφέλεια.
  • Χρησιμοποιήστε τις επίσης στην παρασκευή  γλυκών, όπως σε σταφιδόψωμα, σε κέικ, στο παγωτό, σε γλυκά του κουταλιού, στην καρυδόπιτα, στο ραβανί, στην Χριστουγεννιάτικη πίτα και άλλα. Απλώς αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει, μόνο αυτό χρειάζεται.

Κλείνοντας, να επισημάνω πως οι σταφίδες μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ καλό σνακ για όσους γυμνάζονται παρέχοντάς τους μια πολύ καλή πηγή ενέργειας. Ιδιαίτερη προσοχή όμως θα πρέπει να δίνετε, διότι αν και είναι μια ωφέλιμη για τον οργανισμό μας τροφή, εν τούτοις η μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης μπορεί να μας επιβαρύνει θερμιδικά. Συνεπώς, όπως σε όλες τις τροφές έτσι και εδώ συνίσταται κατανάλωση με μέτρο.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:




ΤΟ ΦΑΚΟΡΥΖΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ 76 ΑΙΓΑΛΕΩ
• ΤΗΛ./FAX: 210-5313.336, 6974-555.405
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: O.S.B
• Τηλ./Fax: 211-1829.650
• email: info@osb.net.gr - www.osb.net.gr
• Web Programming: O.S.B - N. Cabilis


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη