Πληροφορίες παράδοσης - Τρόποι & Όροι Αποστολής

• Το Φακόρυζο συνεργάζεται με εταιρείες ταχυμεταφορών και διανομών για την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των προϊόντων σας.
• Σαν βασικό μεταφορέα έχουμε επιλέξει την ACS. Ενναλακτικά για επαρχία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταφορική εταιρεία της προτίμησής σας.
• Για το κόστος και το χρόνο παράδοσης θα γίνει τηλεφωνική ενημέρωση από εμάς μετά από επικοινωνία με την μεταφορική της προτίμησής σας.
• Εφόσον τα προϊόντα βρίσκονται σε απόθεμα, η παραγγελία θα σας παραδοθεί εντός 1 έως 3 εργάσιμων ημερών για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
• Τα προϊόντα ταξιδεύουν με κίνδυνο του πελάτη και δεν ευθυνόμαστε για τυχόν ζημιά στη συσκευασία ή απώλεια από την μεταφορική ή courier εταιρεία.
• Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν εσάς και συμπεριλαμβάνονται ξεχωριστά στην παραγγελίας σας.
• Για το ακριβές κόστος των μεταφορικών (στις παραγγελίες εκτός Αττικής) σας ενημερώνει το σύστημα πριν από την τελική ολοκλήρωση της παραγγελίας.
• Το κόστος υπολογίζεται με βάση τον ισχύοντα τιμοκατάλογο της ACS που είναι αναρτημένος και στο επίσημο site της.
• Η αποστολή των προϊόντων σας μπορεί να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας (απεργίες, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έλλειψη αποθέματος). Σε μια τέτοια περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα www.tofakoryzo.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας, άμεσα, για περαιτέρω συνεννόηση.
• Οι παραγγελίες εντός Αττικής και με αξία κάτω από 30,00 € μπορούν, εκτός από παραλαβή από το κατάστημά μας, να σας παραδοθούν από εμάς με κόστος μεταφοράς 3,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α).
• Για παραγγελίες εντός Αττικής και με αξία πάνω από 30,00 € εκτός από την παραλαβή από το κατάστημά μας, μπορούν να γίνουν με δωρεάν χρέωση παράδοσης από εμάς.
• Όλες οι παραγγελίες που παραδίδονται εντός Αττικής είναι πληρωμή με την παράδοση.
• Οι παραγγελίες εκτός Αττικής θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί με κατάθεση στον Τραπεζικό λογαριασμό μας πριν την αποστολή των προϊόντων.
• Παραγγελίες εκτός Αττικής που δεν έχουν εξοφληθεί εντός 3 ημερών από την αποστολή της παραγγελίας θα θεωρούνται άκυρες και μη εκτελέσιμες.
• Ο παραπάνω χρόνος παράδοσης προϊόντων ξεκινάει μετά από την εμφάνιση της πληρωμής σας από την τράπεζά μας.
Κατηγορίες

ΦΑΣΟΛΙΑ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΧΥΜΑ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2019 ΑΓ. ΑΧΙΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΧΥΜΑ  ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2019 ΑΓ. ΑΧΙΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κατασκευαστής: ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Κωδικός Προϊόντος: 40658
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 6,60€
Χωρίς ΦΠΑ: 5,84€
Ποσότητα:  
   - Ή -   
Τρόποι Πληρωμής: Μετρητοίς | Τραπεζική Κατάθεση | Κάρτες...

 ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2017  ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ

ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

•300 γρ. ελέφαντες γίγαντες Πρεσπών

•1 κρεμμύδι

•2-3 γαρύφαλα

•1 φύλλο δάφνης

Για τη σαλάτα:

•1 πράσινη πιπεριά

•1 κίτρινη πιπερια

•1 κόκκινη πιπεριά

•2 φρέσκα κρεμμυδάκια

•½ ματσ. μαϊντανό

•½ κ.γ. κάρυ

•½ κ.γ. κύμινο

Για τη σoς:

•1 ποτ. αγουρέλαιο 

•1 σφην. ξύδι μπαλσάμικο

•Χυμό από ½ λεμόνι

•Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα μουλιάζουμε για 1 ώρα σε βραστό νερό.

Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε χύτρα ταχύτητας. Καλύπτουμε με νερό δυο δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους.

Καρφώνουμε τα γαρύφαλλα στο κρεμμύδι και το προσθέτουμε στα φασόλια μαζί με τη δάφνη. Βράζουμε για 20-30 λεπτά. Θα πρέπει τα φασόλια να μαλακώσουν. Δοκιμάστε τα, γιατί τα όσπρια όταν είναι φρέσκα βράζουν πολύ εύκολα, όταν όμως είναι περσινά, όπως λένε, θέλουν περισσότερο βράσιμο.

Τα σουρώνουμε, αφαιρούμε το κρεμμύδι και τη δάφνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε τις πιπεριές σε καρεδάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετούλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Φτιάχνουμε τη σoς χτυπώντας με σύρμα το αγουρέλαιο με το ξύδι μπαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπερι, το κάρυ και τους σπόρους κύμινου σπασμένους σε γουδί.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις κομμένες πιπεριές, τα βρασμένα φασόλια και τα περιχύνουμε με τη σος.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμύδι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.

ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Υλικά

300 γρ. ελέφαντες φασόλια (γίγαντες)

2 λουκάνικα της αρεσκείας σας, κομμένα σε χοντρές φέτες

2 πράσα κομμένα σε ροδέλες ή ψιλοκομμένα

1 πορτοκαλί ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

4-5 κ. σ. ελαιόλαδο ή όσο βάζετε στα όσπρια

1 κ. σ. κόκκους ροζ πιπεριού (δεν καίει)

2 κ. σ. πάστα ντομάτας

αλάτι αρωματικό ή απλό

πιπέρι μαύρο

ζεστό νερό

χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια.

Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε χωρίς αλάτι, με το νερό που μούλιασαν σε χύτρα για 20-25 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε τη χύτρα μόλις ηρεμήσει, τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μέτριο ταψί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αν έχετε φούρνο με αντιστάσεις, προτιμήστε την κάτω αντίσταση, για να γίνει πιο γρήγορα το φαγητό. Στην περίπτωση αυτή, θα ακουμπήσετε το ταψί στον πάτο του φούρνου.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το πράσο και το κόβουμε κατά μήκος μέχρι κάτω και μετά σε φέτες. Το προσθέτουμε στα φασόλια.

Προσθέτουμε και την πιπεριά, πλυμένη και κομμένη σε κύβους.

Βάζουμε και τα λουκάνικα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Την πρώτη φορά προτίμησα λευκό λουκάνικο τύπου βουρστ γιατί αυτό είχα στην κατάψυξη, αλλά το έχω φτιάξει και με χωριάτικο λουκάνικο όπως επίσης με βουβαλίσιο καπνιστό λουκάνικο και με βουβαλίσιο καβουρμά, ήταν τέλειο και με τους τέσσερις  τρόπους.

Επιπλέον βάζουμε τα ροζ πιπέρια (τα οποία δεν καίνε), αλατοπίπερο (προτίμησα αρωματικό αλάτι), την πάστα ντομάτας, το λάδι και ζεστό νερό σχεδόν να τα καλύπτει. (Στις φωτογραφίες ίσως διακρίνετε και σουσάμι. Πρόσθεσα και λίγο από ένα μίγμα για σαλάτα, που περιέχει σουσάμι, ροζ πιπέρι, δεντρολίβανο κλπ).

Ψήνουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και οι πιπεριές.

Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

200 γρ. ελέφαντες φασόλια γίγαντες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο

4 κ. σ. καλαμπόκι

2-3 ροδέλες ανανά κονσέρβας ή πορτοκάλι σε μεγάλους κύβους

½ κόκκινη πιπεριά σε κύβους

½ πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους

αλάτι

λευκό πιπέρι

2 κ. σ. μέλι

2 κ. σ. σιρόπι από τον ανανά

3 κ. σ. ξύδι (χρησιμοποίησα αρωματισμένο με δαμάσκηνο)

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε αποβραδίς τα φασόλια σε νερό.

Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε στο νερό που φούσκωσαν συμπληρώνοντας λίγο αν χρειάζεται (δεν χρειάζεται πολύ νερό γιατί θα τα σουρώσουμε) για μισή ώρα σε χύτρα, χωρίς αλάτι. Αν τα βράσετε σε κανονική κατσαρόλα, θα πρέπει να τρυπιούνται και να είναι έτοιμα. Παρομοίως αν τα βράσετε με τη χύτρα. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο καλόβραστα είναι. Στη μισή ώρα τα δικά μου ήταν έτοιμα.

Μετά, τα σουρώνουμε και τα ξεβγάζουμε με νερό βρύσης για να κρυώσουν.

Τα βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμυδάκια, καλαμπόκι, ανανά, πιπεριές, αλατοπίπερο.

Αφού αλατοπιπερώσουμε, φτιάχνουμε το ντρέσιν.

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλάκι το μέλι, το σιρόπι του ανανά και το ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε να σταθεί για καμιά ώρα εντός ή εκτός ψυγείου.

Είναι πεντανόστιμη και ιδιαίτερη!

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:




ΤΟ ΦΑΚΟΡΥΖΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ 76 ΑΙΓΑΛΕΩ
• ΤΗΛ./FAX: 210-5313.336, 6974-555.405
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: O.S.B
• Τηλ./Fax: 211-1829.650
• email: info@osb.net.gr - www.osb.net.gr
• Web Programming: O.S.B - N. Cabilis


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη