ΑΡΩΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΠΗ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ « Η ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΗ»

ΜΑΥΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ – ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ARONIA MELANOKARPA

Ο χυμός από τους καρπούς της αρώνια χαρακτηρίζεται από το πλούσιο περιεχόμενο των βιολογικά ενεργών ουσιών. Περιέχει τις βιταμίνες P, E, C, K, B2 και τα ιχνοστοιχεία μαγνήσιο, σίδηρο κ.τ.λ. Το περιεχόμενο του ιωδίου είναι 3 έως 4 φόρες μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα αλλά φρούτα, γεγονός που μετατρέπει την αρωνια σε πολύτιμη τροφή κατά την έλλειψη ιωδίου και τη ομαλοποίηση της λειτουργιάς του θυρεοειδούς αδένα.

Σαν τροφή το φάρμακο αρώνια χρησιμοποιήθηκε από τα παλιά χρονιά.

Σήμερα το ίδιο περιλαμβάνεται στο ονοματολόγιο των παρασκευασμάτων που εφαρμόζονται κατά σειράς ασθενειών της σύγχρονης εποχής ( σακχαρώδης διαβήτης, αλλοιώσεις προερχόμενες από ακτινοθεραπείες , υπέρταση ). Η έλλειψη σακχαρόζης στο χυμό και η ύπαρξη σορβιτολης μετατρέπει την αρώνια σε ιδανικό χυμό για όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Ενώ ο συνδυασμός του χυμού από αρώνια και πηκτίνη, απελευθερώνει τον οργανισμό από τις ραδιενεργές ουσίες και τα ιόντα των βαρέων μετάλλων . Η αρώνια είναι θεραπευτικό μέσο και για όσους έχουν συσσωρεύσει στον οργανισμό τους την κακή χοληστερόλη στο αίμα τους. Επιδρά προφυλακτικά εναντίον κακοήθων ασθενειών. Εφαρμόζεται στην αποτοξίνωση του οργανισμού μετά από ακτινοθεραπεία και χημικοθεραπεία. Κατά της υπέρτασης συστήνεται η λήψη 50 ml χυμού τρεις φόρες την ήμερα επί τέσσερεις εβδομάδες. Με την συνταγή αυτή σε υπέρταση ελαφρός μορφής, η πίεση του αίματος μπορεί να ρυθμιστεί και να σταθεροποιηθεί στα φυσιολογικά επίπεδα δηλαδή 80-120. Μετά από διακοπή δυο μηνών επαναλαμβάνεται το σχήμα θεραπείας. Με χυμό από τους καρπούς αρώνια μπορεί να συμπληρωθεί η θεραπεία και πολλών άλλων ασθενειών ( δερματικών κακώσεων, αλλεργικών καταστάσεων, ρευματικά ).

Προτιμώμενη δοσολογία ημερησίως για την νωπή αρώνια σε αθλητές, σε εργαζομένους με σωματική κόπωση, πνευματική κόπωση και για άτομα όπως διαβήτη κ.τ.λ. μετά το φαγητό 20 ρόγες επί 30 ημέρες με μια παύση 10 ημερών. Συνεχίζετε άλλες 30 ημέρες με μια ακόμα παύση 20 ημερών. Ακλουθείτε άλλες 30 ημέρες λήψη με μια παύση 30 ημερών και πάντα 20 ρόγες που έχει η αρχική δοσολογία.

Για την σταφίδα, μαρμελάδα και χυμό δεν υπάρχει περιορισμός δοσολογίας.

 

Αρώνια ένα φαρμακευτικό είδος με πολύτιμες ιδιότητες. 10 οφέλη από την Aronia Berry Mύρτιλα.

  • Είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών
  • Καταπολεμά τις καρδιολογικές παθήσεις και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα.
  • Βοηθάει στην πρόληψη της αρτηριακής πίεσεις(υπέρταση)
  • Βοηθάει το ουροποιητικό
  • 'Εχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
  • Καραπολεμά βακτήρια και ιούς όπως τα κρυολογήματα και την γρίπη
  • Ενισχύει τη μνήμη
  • Βοηθάει την πέψη
  • Βοηθάει το σώμα να παράγει καλή χοληστερόλη
  • Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου

comodo secure seal 113x59 transp

e-shop