Βουβάλι στη γάστρα.

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ:

1,1/5 κιλό βουβαλίσιο κρέας

120γρ.κοκκινο κρασί

1/2φλ.τσαγιου ελαιόλαδο

1 ντοματοπελτέ

Δαφνόφυλλα

Μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Κόκκινο γλυκό πιπέρι

2 κρεμμύδια

1 πράσινη πιπέρια και 1 κόκκινη πιπέρια

1κουτ.σουπας μουστάρδα [απαλή η καυτερή]

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το βουβαλίσιο κρέας σε μεγάλα κομμάτια, το αλατίζουμε το πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι, το αλείφουμε μουστάρδα, το περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα ,τα κρεμμύδια, τον ντοματοπολτέ και το ελαιόλαδο , το μαρινάρουμε αν θέλουμε από το προηγούμενο βραδύ στο ψυγείο. αν πάλι βιαζόμαστε προχωράμε αμέσως στο ψήσιμο.

Αφού το βάλουμε στη γάστρα προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τελείως. επιπλέων καλύπτουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, την καπακώνουμε και τη βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα περίπου έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες ακόμη. Το σερβίρουμε με χυλοπίτες η κους κους. Καλή σας όρεξη!

comodo secure seal 113x59 transp

e-shop