ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Υλικά:

  • 3 φλ. φακές
  • 1 φλ. ρύζι
  • ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλ/νο

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 3 φλ. νερό.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα 2/3 του νερού.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό

comodo secure seal 113x59 transp

e-shop