ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΤΣΙΤΣΙ

Υλικά:

  • 400 γρ. ρεβύθια
  • 500 γρ. κιμά
  • 2 ντομάτες
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  •  

Εκτέλεση:
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο μούσκιο.
Βράζουμε τα ρεβύθια έως ότου αφρίσουν και αλλάζουμε το νερό τους.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε για 22 λεπτά, στη χύτρα.
Σουρώνουμε τα ρεβύθια, και τρίβουμε τα 150 γρ. από αυτά στο μπλέντερ.
Πλάθουμε τα τριμμενα ρεβύθια μαζί με τον κιμά, το αυγό, τριμένο κρεμμύδι, τριμμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, σε μακρόστενα κεφτεδάκια.
Αφού αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια, τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο, ίσα που να κοκκινίσουν.
Βάζουμε στη χύτρα τα υπόλοιπα ρεβύθια, μαζί με τα κεφτεδάκια, τις τριμμένες τομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά, κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά ακόμα.

comodo secure seal 113x59 transp

e-shop