ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

προτεινεται για σαλατα!

υλικα: 1 κιλο μαυρος γιγαντας Πρεσπων.

       2 κοκκινα κρεμυδια40658

       μαιντανο 1/2 ματσακι

       αλατι-πιπερι-ριγανι

       ελαιολαδο 500gr περιπου

       βαλσαμικο ή ξυδι

       ελιες 100gr

Βραζουμε 1,5-2 περιπου ωρες το φασολι σε νερο οπως τα μακαρονια. το ελεγχουμε αν εχει γινει παλι οπως τα μακαρονια. υποψιν οτι απο την φυση του το φασολι θα παραμεινει λιγο σκληρο,μην νομιζετε οτι δεν βραζει. σκοπος ειναι να μην μας διαλυθει στο βρασιμο αλλα να ειναι ατοφιο. το σουρωνουμε σε ενα σουρωτηρι, ψιλοκοβουμε τα υλικα.προσθετουμε σε αναλογιες της αρεσκιας μας τα μπαχαρικα,ολο το ελαιολαδο γιατι θα το ρουφηξει, το βαζουμε με το ταπερ στο ψυγειο για 3-4 ωρες να κρυωσει.

βγαζουμε...ανακατευουμε. εχουμε αντζουγιες ή καπνιστο τοννο για συνοδευτικο.τσιπουρο και....καλη σας ορεξη!!

υποψιν: το φασολι εχει γευση σαν καστανο οποτε μπορουμε να προσθεσουμε και ψημενα κομματακια καστανου εφοσον μας αρεσει.

comodo secure seal 113x59 transp

e-shop