ΟΣΠΡΙΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ

40865Οσπριάδα Κρήτης από 13 διαφορετικά όσπρια.

Τρόπος μαγειρέματος.

Υλικά

  • 300γρ όσπρια ανάμεικτα
  • 1 κρεμύδι ξερό
  • 3-5 κρεμυδάκια φρέσκα
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Λεμόνι
  • Κάρδαμο τριμένο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα όσπρια, από το προηγούμενο βράδυ, σε ζεστό νερό.

Την επομένη τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε δύο λίτρα νερό να βράσουνε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε την σούπα να βράσει για μία και πλέον ώρα. Ξαφρίζουμε τακτικά. Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί χλιαρό νερό.

Κόβουμε τα κρεμύδια φρέσκα και ξερά, τα πράσα, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά να βράσει η σούπα για 40 λεπτά περίπου ακόμα.

Στο τελευταίο 20λεπτο προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι κι αφήνουμε την σούπα να χυλώσει.

Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας χυμό λεμόνι και τριμένο κάρδαμο.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ

comodo secure seal 113x59 transp

e-shop